088 3742 000 - contact@lerenhelpt.nl

Werkmarkt 2019

Stichting Leren Helpt organiseert op donderdag 23 mei een werkmarkt. Er zijn workshops, er is een infomarkt, maak een profiel foto en kom in contact met werkgevers. Meld je aan en kom langs op de Notweg 38 in Amsterdam!

Wat is er te doen op de werkmarkt:

  • Ontdek welke beroepen het beste bij je passen met de beroepskeuzetest
  • Tips en trics over jouw cv door cv dokters
  • Laat een professionele profielfoto maken
  • Vind je droombaan op de vacaturemuur
  • Schrijf je in bij een uitzendbureau
  • Workshops en trainingen die je helpen bij het vinden van een baan
  • Kom in contact met werkgevers


Workshops

Voor de workshops moet je je aanmelden. Aanmelden kan nog tot en met 18 mei. Lees hieronder voor welke workshops je kunt aanmelden.

13.15 – 14.45      Workshop 1. ‘Leer jezelf presenteren’.

”Vertel eens iets over jezelf”. Dat is een vraag die je vaak hoort wanneer je werk zoekt. Het is belangrijk dat je dan weet wat je kunt zeggen over jezelf. In deze workshop leer je hoe je jezelf goed presenteert.

14.00 – 15.30      Workshop 2.  ‘Hoe moet je netwerken’.

De arbeidsmarkt; hoe werkt die en hoe benader je die? Wat is netwerken? Welke ervaringen zijn er? Waaruit bestaat jouw netwerk en hoe kun je dit uitbreiden? Hoe kun je nu praktisch aan de slag? In deze workshop krijg je uitleg over netwerken. En een aantal opdrachten die je samen gaat doen. Je gaat naar huis met praktische tips/tools om je netwerk in te zetten in je zoektocht naar een baan.

14.30 – 16.00      Workshop 3.  ‘Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt’: Ontdek Jouw Talenten

Iedereen is geboren met verschillende talenten; helaas weten we niet altijd wat onze talenten zijn, omdat we vaak weinig aandacht besteden aan de dingen die ons makkelijk af gaan. Toch is het belangrijk om te weten waar jij goed in bent en waar jij energie van krijgt! We gaan tijdens deze workshop in een sneltreinvaart op zoek naar jouw talenten. We kijken naar vroeger, naar nu en naar de toekomst: hoe kun je jouw talenten gebruiken op zoek naar een passende baan?

15.00 – 16.00      Workshop 4.  ‘Voorbereiden op een sollicitatiegesprek’.

Sollicitatiegesprekken kunnen soms raar lopen. Wordt in het ene gesprek nog naar je favoriete superheld gevraagd, kom je een volgende keer in een verhoor terecht. Sollicitatiegesprekken zijn vaak stressvol en onvoorspelbaar. Hoe bereid je je daarop voor? In deze workshop leer hoe je je moet voorbereiden.

Klik hier om je aan te melden voor de workshops. Meer informatie? Stuur een e-mail naar contact@lerenhelpt.nl.

Waarom?

Met de Werkmarkt wil Stichting Leren Helpt! anderstalige Amsterdammers die moeite hebben met participeren graag helpen op het gebied van (betaald) werk en/of stages. We geven informatie over welke stappen zij moeten ondernemen om aan een baan te kunnen komen.

Er zullen meerdere organisaties aanwezig zijn die ondersteuning bieden naar werk. Denk aan leerwerkstages, vrijwilligerswerk en vacatures.  Ook zijn er informatiestands waar de deelnemende organisaties hun aanbod aanbieden.

Deelnemende organisaties:

Welcome!/ Blendin
BlendIn is een online platform waar vluchtelingen en Nederlanders elkaar kunnen ontmoeten. Doel is de afstand tussen deze twee groepen te verkleinen. Nieuwkomers krijgen zo meer kansen in de maatschappij en Nederlanders worden verrijkt door nieuwe culturen. Deelnemers worden gekoppeld op basis van interesse, leeftijd en woonplaats.

Daadkr8
Bij mannencentrum Daadkr8 kun je allerlei activiteiten ondernemen om jezelf te ontwikkelen en je netwerk te verbeteren. Je gaat actief aan de slag met doelen die je wilt behalen. Als jij een nieuwe, volgende stap wilt zetten in je leven, biedt Daadkr8 je hiervoor goede kansen. Haal jij je doel, dan liggen er nieuwe mogelijkheden voor je.

Vrouw en Vaart is het ontwikkelingscentrum voor en door vrouwen die wonen, leven, werken in Amsterdam Nieuw West. Het is dé plek waar vrouwen graag komen om zichzelf te ontwikkelen. Hier vinden vrouwen de tijd om in zichzelf te investeren, te leren, hun eigen geld te verdienen of andere vrouwen te ontmoeten.

Zone3 biedt bedrijven, woningcorporaties en gemeenten ondersteunende diensten zoals onderhoud, schoonmaak, facilitaire medewerkers, huismeester, inbraakpreventie en buurtvoorlichting. Het doel is altijd: het vergroten van de leefbaarheid.

Blik op Talent voert projecten uit op het gebied van maatschappelijke- en arbeidsparticipatie en arbeidstoeleiding. De stichting geeft ook trainingen aan specifieke doelgroepen.

KansenNet: Inwoners in en om Amsterdam, die tijdelijk begeleiding en coaching nodig hebben, kunnen bij KansenNet terecht met hun vragen. Ze geven o.a. coaching bij het zoeken naar nieuw of ander werk.

Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingtalenten dichter bij elkaar met betaalde banen als doel. De Refugee Talent Hub brengt werk-ontmoetingen tot stand, de sleutel tot samen werken en samen leven.

De werkmeester: Het doel van de Werkmeester is mensen met afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden in hun zoektocht naar werk. Dit wordt gedaan met trajecten op maat, de coaching en begeleiding is niet in groepsverband, maar individueel.


Selmani is een organisatie die in opdracht van gemeenten, overheden en het bedrijfsleven werken. Ze bieden een persoonlijke en resultaatgerichte aanpak voor re-integratie, ziekteverzuimbegeleiding en outplacement.

Elance Academy biedt verschillende programma’s aan voor meiden en jonge vrouwen in de leeftijd van 10 tot en met 32 jaar. Op maat gemaakt en passend bij de diverse groepen.

Innovium kijkt naar nieuwe manieren van werken voor jongeren, ouderen en werkgevers.

De vrijwilligerscentrale wil mensen uit alle hoeken van de samenleving helpen om zich maatschappelijk nuttig te maken, om samen met hen iets te ontdekken dat aansluit bij hun talenten en agenda. Jaarlijks bemiddelt de vrijwilligerscentrale zo’n 7000 mensen naar leuk en zinvol vrijwilligerswerk in Amsterdam.

Makers Unite:
Waar in het begin nog een kleine vijftig makers het Amsterdam Made-platform vulden, zijn er nu ruim honderdtachtig makers betrokken, die worden ondersteund door een kleine vijfentwintig partners – bedrijven die de maakbedrijven op verschillende vlakken hulp bieden. Deze poule aan creatieve ondernemers is een prachtig visitekaartje geworden voor de Mokumse maakindustrie.

Little Boomerang is een organisatie die kleding maken en werken met getalenteerde mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij geloven in hun capaciteiten en passie. Bij Little Boomerang werken ze aan de droom om het verborgen talent van deze mensen te ontwikkelen.

De Kandidatenmarkt is een organisatie die jongeren tussen de 17 jaar en 31 jaar oud naar werk, werkervaringsplekken, stageplekken of een opleiding begeleidt.

Waar:
De werkmarkt vind plaats in Garage Notweg.
Adres:
Notweg 38
1068 LL Amsterdam

Wanneer:
Donderdag 23 mei van 13.00 uur tot 16.00 uur
Klik hier om je aan te melden voor de workshops.

Meer informatie? Stuur een e-mail naar contact@lerenhelpt.nl.