088 3742 000 - contact@lerenhelpt.nl

Vacature Vrijwilligerscoördinator

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage?

Vacature Vrijwilligerscoördinator
Vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van anderstalige volwassenen in Amsterdam? Ben je sociaal en krijg je er energie van om mensen met elkaar te verbinden? Dan is de functie als vrijwilligerscoördinator iets voor jou!

Over Stichting Leren Helpt!
Het doel van Stichting Leren Helpt! is mensen verbinden en persoonlijke ontwikkeling bevorderen voor iedereen die de Nederlandse taal wil leren of verbeteren. Vind jij het leuk om jouw kennis van de Nederlandse samenleving over te dragen aan mensen die nieuw zijn in Nederland? Vind jij het belangrijk dat zij hun sociale netwerk kunnen uitbreiden? Stichting Leren Helpt! streeft ernaar dat iedereen zich op zijn eigen niveau kan ontwikkelen: gelijke kansen voor iedereen, ongeacht sociale en economische achtergrond.

Het Taalcafé:

Lijkt het je leuk om in contact te komen met mensen met verschillende culturele achtergronden en ze persoonlijk op weg te helpen met het leren van de Nederlandse taal? Bij het taalcafé komen anderstaligen en Nederlanders die hun spreekvaardigheid willen oefenen. Jij zorgt ervoor dat er elke week een ander thema wordt behandeld. Verder zorg je voor een ontspannen en laagdrempelige sfeer waarin iedereen zich prettig voelt.

De functie:
Als vrijwilligerscoördinator zorg je voor de match tussen een taalmaatje en een anderstalige volwassene. Je bent aanwezig bij het eerste contact en houdt tijdens het traject een vinger aan de pols. Je bent het aanspreekpunt voor alle vragen en eventuele problemen. Ook zorg je ervoor dat het Taalcafé blijft lopen! Verder zoek en werf zet je vrijwilligers in als klassen-assistenten, taalmaatjes en Taalcafé vrijwilligers bij een van de locaties van TopTaal.

Wij vragen:

  • Minimaal 18 jaar
  • Je bent betrouwbaar, sociaal en flexibel
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep; anderstalige volwassenen
  • Je beschikt over goede administratieve vaardigheden

Wij bieden:

  • Een uitdagende stage
  • Professionele begeleiding
  • Een gezellige en professionele werksfeer